Elérhetőségünk

06 20 273 6670

Nyitvatartás

H-CS: 7:30-16:00 | P: 7:30-14:00

Márkaboltunk

1131 Budapest Reitter Ferenc u. 104.

Bejelentkezés

vagy regisztráció

Változás az online bankkártyás vásárlásoknál!

Az interneten történő bankkártyás vásárlások jóváhagyása 2020. november 4-től megváltozik és a megerősítő kód használata helyett számos esetben egy új folyamat lép érvénybe. Az új folyamat az  Európai Unió erős ügyfélhitelesítést előíró (PSD2)1 irányelve alapján történik, és még a korábbiaknál is biztonságosabbá teszi a vásárlást. Ennek köszönhetően kizárólag a kártyabirtokos tudja jóváhagyni a tranzakciókat még abban az esetben is, ha egyszerre veszítené el a mobiltelefonját és a bankkártyáját. 

A Kártyabirtokos ügyfeleiknek ezen új jóváhagyási folyamathoz a CIB Bank Mobilalkalmazást, vagy az alkalmazás egy szűkített, ún. Kártyaautentikációs funkcióját biztosítjuk.

Miben változik a vásárlás folyamata?

Korábban az interneten történő bankkártyás vásárlást az sms-ben vagy push-üzenetben megkapott 8 jegyű kód beírásával lehetett hitelesíteni. 2020. november 4-től az interneten történő bankkártyás vásárlás a CIB Bank Mobilalkalmazás használatával hagyható jóvá. Néhány esetben megmarad az sms-ben való jóváhagyás, és az is előfordulhat, hogy nincs szükség a tranzakció jóváhagyására, mely esetekről  a „Vannak kivételek?” részben tájékozódhat.

Az internetes vásárlást az eddig megszokott módon kell megkezdenie. A bankkártyás fizetési mód kiválasztása után az eddigiekhez hasonlóan meg kell adnia a bankkártyája számát, annak lejáratát, a kártyára írt nevet, valamint a kártya hátoldalán található 3 jegyű CVC/CVV kódot. Ezt követően a webáruházból továbbirányítjuk a hitelesítési képernyőre, majd az alábbi lépéseket kell tennie a CIB Bank Mobilalkalmazás segítségével:

 1. Közvetlenül a webáruházból  első lépésként a hitelesítési képernyőre irányítjuk, ahol egy nyelvválasztó képernyőn szükséges kiválasztania a tranzakció hitelesítésének nyelvét.
 2. A nyelvválasztás után push-üzenete érkezik készülékére a CIB Bank Mobilalkalmazástól.
 3. Kattintson a push-üzenetre a tranzakció jóváhagyásának elindításához, ekkor meg fog nyílni a CIB Bank Mobilalkalmazás.
 4. Jelentkezzen be az alkalmazásba biometrikus azonosítással (ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel), vagy a mobilalkalmazása PIN-kódjával.
 5. Ellenőrizze a vásárlás részleteit (összeg, dátum, a kereskedő neve, a használt bankkártya adatai.)
 6. Hagyja jóvá a tranzakciót biometrikus azonosítással (ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel), vagy a mobilalkalmazása PIN-kódjával.
 7. Az applikáció jelzi a jóváhagyás sikerességét. 
 8. A böngészőjében, ahol a vásárlást elindította, szintén meggyőződhet a tranzakció sikerességéről és visszaléphet a webáruházba.

Milyen lépésekben történik az átállás az új folyamatra?

2020. november 4.: a technikai átállás kezdő időpontja az erős ügyfélhitelesítésre, mely során ügyfeleink az interneten történő bankkártyás fizetések jóváhagyásához a CIB Bank Mobilalkalmazást vagy annak Kártyaautentikációs funcióját használhatják a fentiekben leírt folyamat szerint.

2020. november 4-2020. december 31.: átmeneti időszak, mely során az internetes bankkártyás fizetések jóváhagyása a CIB Bank Mobilalkalmazással történhet, azonban ebben az átmeneti időszakban a szabályozás egyes esetekben lehetőséget ad arra, hogy EGT3 országaiban történő tranzakció még a megszokott 3D Secure kóddal legyenek jóváhagyva. A 3D Secure kód november 4.. után is minden ügyfelünk részére  az eddig megszokott módon megérkezik.

2021. január 1.: az EGT tagországain belüli tranzakciók esetében megszűnik az SMS-ben történő autentikáció, és az interneten történő bankkártyás vásárlások jóváhagyása kizárólag a CIB Bank Mobilalkalmazással  vagy annak Kártyaautentikációs funkciójával lesz lehetséges. Bizonyos tranzakcióknál azonban semmilyen jóváhagyást nem kell alkalmaznia a kártyabirtokosnak, ezekről a „Vannak kivételek?“ blokkban bővebb tájékoztatás olvasható. A CIB Bank Mobilalkalmazásra vagy annak Kártyaautentikációs funkciójára azért van szükség, hogy minden tranzakciót 100%-os biztonsággal tudjon jóváhagyni a kártyabirtokos.

Mi történik sikertelen azonosítás esetén?

Amennyiben biometrikus azonosítást állított be magának, abban az esetben a 2. hibázás után (pl. amiatt, mert rossz ujját érinti a telefonjához vagy vizes az ujja), további 3 alkalommal jóvá tudja hagyni tranzakcióját az alkalmazásban megadott PIN-kód használatával is.

Amennyiben a tranzakciók jóváhagyására a PIN-kódot preferálja, abban az esetben 3 próbálkozást tehet a tranzakció jóváhagyására.

Ha a fenti maximum hibázási lehetőségeket kimeríti, akkor a CIB Bank Mobilalkalmazásban regisztrált profilja azonnal törlődik, melyről rögtön értesítést is kap. A profil helyreállításához hívja a CIB24-et (+36 1 4 242 242), keresse fel bármelyik fiókunkat vagy használja az Alkalmazás Helyreállítási Kódot, melyet a profilja regisztrálásakor kötelezően meg kellett adnia.

Milyen feltételei vannak az új jóváhagyási folyamatnak?

Az internetes bankkártyás vásárlások új jóváhagyási folyamatához az alábbiakra van szüksége:

 • okostelefon vagy tablet
 • internetelérés: mobilnet vagy wifihálózat
 • telefonkészülékére vagy tabletjére letöltött CIB Bank Mobilalkalmazás

Amennyiben CIB Bank Mobilalkalmazását 2020. október 31. előtt töltötte le:

 • töltse le az online áruházból az alkalmazás legfrissebb verzióját
 • a frissítést követően egyetlen egyszer kattintson a kezdőoldalon a #withKEY funkcióra

Amennyiben a CIB Bank Mobilalkalmazást 2020. október 31. után töltötte le, abban az esetben nincsen plusz teendője. 

Chemolak Adminisztrátor

Chemolak Adminisztrátor

Mottónk: "Bármit szeretne lefesteni, nálunk megtalálja a hozzávaló festéket! "

Tetszett Önnek ez a hír? Ossza meg ismerőseivel a lenti gombok segítségével.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

További cikkek

Bejelentkezés

Kérjük, hogy adja meg e-mail címét és jelszavát

Kedves Vásárlóink!

Téli szünetre mentünk.
Januárban találkozunk.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

Chemolak Csapata

Az oldal sütiket használ

A sütikről bővebben ezen az oldalon olvashat olvashat. Az oldal használatával Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.