Elérhetőségünk

06 20 273 6670

Nyitvatartás

H-CS: 7:00-17:00 | P: 7:00-14:00

Házhozszállítás

Budapestre 490 Ft, vidékre 1890 Ft-tól

Decorhit P Mélyalapozó

(5 vásárlói értékelés)

880 Ft4990 Ft

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
Kiürítés

Decorhit P Mélyalapozó

Vízbázisú mélyalapozó. Alkalmazása során a termék mélyen behatol a falfelület rétegeibe, ahol kifejti hatását és növeli a felület szilárdságát. Használata csökkenti az abszorpciót és így javítja a felület egyenletes színezését. Színes diszperziós falfestékek felhordása előtt alkalmazva megakadályozza a foltosodást.

Mélyalapozás festés előtt

  • A folyamat megkezdése előtt el kell távolítani a fellazult betonfelületeket vagy a felhólyagosodott vakolatot, mert ez az alapanyag nem alkalmas arra, hogy ismét megszilárdítsa vagy megkösse a problémás felületeket, így ilyen esetekben mindig a falak javításával kell kezdenünk a munkát. Az alapozót ugyanis csak szilárd és stabil felületre lehet felhordani!
  • Fontos tudni, hogy a mélyalapozók kötésének egyik alapvető feltétele a portalanított, tisztán tartott felület. Amennyiben ezt nem tudjuk biztosítani, az alapozó nem tud megfelelően hozzátapadni a legalsó rétegekhez, ezáltal hatását sem biztosítja. A por mellett a zsíros és olajos szennyeződéseket is fontos eltávolítani a falakról, hiszen ezek szintén rontják a tapadást.
  • Nemcsak arról kell azonban gondoskodnunk a mélyalapozás előtt, hogy a felület megfelelően szilárd és tiszta legyen, hanem arról is, hogy azokat az elemeket, melyeket nem akarunk lealapozni vagy lefesteni, megfelelően megvédjünk ettől az alapanyagtól. Ilyenek például az ablakok, a párkányok vagy éppen a padló, melyeket bár kis mennyiségben nem károsít a mélyalapozó, de takarítása jelentős kellemetlenségeket okozhat, így sok fölösleges munkától kímélhetjük meg magunkat.

A mélyalapozó használata

A gyakorlati felhasználás kapcsán a legfontosabb, hogy minden esetben tartsuk be a gyártó által a mélyalapozó csomagoláson feltüntetett leírásokat, és ezektől kivételes esetekben se térjünk el. Az alapanyagot általában +5 és +25 Celsius fok közötti hőmérsékleten használhatjuk, felhordását pedig ecsettel és teddy hengerrel érdemes kivitelezni, de ha impregnálást végzünk, a korongecset szintén jó választás lehet. Bár a mélyalapozó nem mérgező, a biztonság kedvéért érdemes lehet szemüveget és legalább védőkesztyűt használni az alkalmazás során, valamint egy olyan ruhát, amit nem sajnálunk, hiszen az alapozó vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen távolítható el a szövetből.

Az alapozót mindig csak és kizárólag száraz, tiszta felületre kenjük fel, és csak olyan arányban hígítsuk, ahogyan azt a csomagoláson meghagyták, de ugyanitt találjuk a száradási időről és a felhordásra kerülő rétegekről szóló irányelveket is. Amit azonban minden esetben be kell tartanunk, hogy mélyalapozás során a teljes felületeket át kell dolgozni, nem csak néhány részt vagy egy-egy falat. Ez azért fontos, mert ha nem így járunk el, akkor a festést követően foltos marad a fal, vagy eltérő árnyalatokat kapunk, holott éppen ennek az elkerülése az egyik oka annak, hogy mélyalapozást használunk.

  • Felhordást követően a mélyalapozó kötőhidat képez az alapfelület – jellemzően beton vagy glettelt vakolat –, valamint a felhordásra kerülő festék között.
  • Ahogyan a neve is mutatja, a mélyalapozó beleivódik a vakolatba, és megerősíti annak szerkezetét, így az nem porlad, nem mállik tovább.
  • Elősegíteni és kiegyensúlyozza a vakolat nedvszívó képességét, ezáltal a felhordott festék egyenletesen, foltmentesen szárad.
  • Képes a vakolatot is kiegyenlíteni és feltelíteni, ezáltal sokkal kevesebb festékünk fogy el.

További információk a termékkel kapcsolatban:

Kiszerelés: 1 liter, 5 liter, 10 liter
Kiadósság: kb. 10–15 m²/l
Hígítás: Vízzel
Felhordási módok: Ecset, Henger
Alkalmazási terület: Beltér, Fafelület, Kültér
Száradási idő: 2-3 óra
Kerülendő: Ne használja az anyagot gyermekbútorok és játékok festésére, valamint olyan felületekre, amelyek közvetlenül érintkeznek élelmiszerrel, takarmánnyal, ivóvízzel.

Felhasználási és Alkalmazási területek:
Kültéren használhatóBeltéren használhatóEcsettel használhatóFestőhengerrel használhatóFalra használható

További információk

Kiadósság

kb. 10–15 m²/l

Hígítás

Vízzel

Gyártó

Chemolak

Felhordási módok

,

Alkalmazási terület

, ,

Kiszerelés

1 liter, 5 liter, 10 liter

Száradási idő

2-3 óra

Kerülendő

Ne használja a terméket 3 évesnél fiatalabb gyermeknek szánt gyermekbútorok és játékok festésére, valamint olyan felületekre, amelyek közvetlenül érintkeznek élelmiszerrel, takarmánnyal, ivóvízzel.

Ehhez a termékhez ajánljuk

Bejelentkezés

Kérjük, hogy adja meg e-mail címét és jelszavát

Regisztráció

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat.

Mi a Chemolak Klub Program? ​

A termék megvásárlásával pontokat írunk jóvá egyéni fiókjának egyenlegén, amit a későbbi vásárlások során forintra tud váltani és kedvezmény formájában érvényesíteni.

A pontgyűjtés kizárólag regisztrált fiókkal elérhető.

Regisztrálni fizetési folyamat során, a fiók létrehozása opció bejelölésével lehetséges. Amennyiben kérdése lenne programmal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal ugyfelszolgalat@chemolak.hu e-mail címen.