Elérhetőségünk

06 20 273 6670

Nyitvatartás

H-CS: 7:30-16:00 | P: 7:30-14:00

Márkaboltunk

1131 Budapest Reitter Ferenc u. 104.

Lapozza át

katalógusunkat

Bejelentkezés

vagy regisztráció

Vliesin Fixativ Mélyalapozó

3290 Ft12990 Ft

Vliesin Fixativ Mélyalapozó

3290 Ft12990 Ft

Kiürítés

Cikkszám 1000721107 Kategória
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Részletes Leírás

Vliesin Fixativ Mélyalapozó

Homlokzati vakolatok, beton, továbbá azbesztcement, gipsz, műkő elemek festés előtti, pórustelítő, felületi szilárdságot javító, egyenletes szívóképességet biztosító alapozásához alkalmazható vizes diszperzió. Használata Vliesin-nel történő festés előtt különösen ajánlott. Beltéren max. 6-szoros, kültéren max. 4-szeres vízzel hígítandó!

 

Általános leírás

Diszperziós kötőanyagot tartalmazó, univerzális mélyalapozó koncentrátum. Előírásnak megfelelően, vízzel hígítható.

Felhasználási terület

Eredményesen alkalmazható festék, vékonyvakolat felhordása, illetve felületi hibák javítása előtt beton és habarcsfelületek,
glettelt hőszigetelések, valamint azbesztcement, gipsz és műkő elemek tapadásjavító alapozására. Jól beszívódó diszperziós
kötőanyaga csökkenti és egyenletesebbé teszi az alapfelület szívóképességét.

Felhasználás módja

A felületi hibákat (laza részek, fészkek, repedések, stb.) előzetesen ki kell javítani, a port és minden egyéb szennyeződést (olaj, korom, stb.), valamint a nem szívóképes enyves, kazeines bevonatokat maradéktalanul el kell távolítani. Az alapozót vízzel hígítva kell használni! A felület minőségétől is függően kültéri felhasználás esetén max. 1:4 arányban, beltéri alkalmazásnál max. 1:6 arányban kell hígítani. Felhordása +5 °C fölötti hőmérsékleten, ecsettel, hengerrel, vagy szórással történhet. Az alapozó tűző napsütésben történő felhasználása nem javasolt. A munkaeszközök még nedves állapotban, vízzel tisztíthatók.

A Vliesin Fixativ felhordható ecsettel, kefével vagy szórógéppel. Ha a felületeken korábban is diszperziós festék volt és csak esztétikai okok miatt kell átfesteni, akkor az alapozó használata szükségtelen, de a régi festékbevonat alatti vakolat megfelelő minősége (tapadása, szilárdsága) ebben az esetben is követelmény.

A következő munkafázist az alapozó teljes száradása előtt kezdjük meg („nedves a nedvesre” technológia).

  • Felhordást követően a mélyalapozó kötőhidat képez az alapfelület – jellemzően beton vagy glettelt vakolat –, valamint a felhordásra kerülő festék között.
  • Ahogyan a neve is mutatja, a mélyalapozó beleivódik a vakolatba, és megerősíti annak szerkezetét, így az nem porlad, nem mállik tovább.
  • Elősegíteni és kiegyensúlyozza a vakolat nedvszívó képességét, ezáltal a felhordott festék egyenletesen, foltmentesen szárad.

Száradási idő: 20 °C-on, 60 % relatív páratartalom mellett 40-60 perc.

Kiadósság: 1 liter Vliesin Fixatív alapozó, a felület szívóképességétől függően 10-17 m2-re elegendő (egy rétegben, a megfelelő hígításban alkalmazva) 0,06-0,12 liter/m2.

Munkavédelem, tűzvédelem

A szakma területére vonatkozó általános védő- és higiéniai intézkedéseket betartva, a munkavégzés az egészséget nem veszélyezteti.

Tűzveszélyességi osztály
: Nem tűzveszélyes.

Műszaki adatok

Kiszerelés

1 liter, 5 liter

Felhordási módok

, ,

Bejelentkezés

Kérjük, hogy adja meg e-mail címét és jelszavát

Regisztráció

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat.

Az oldal sütiket használ

A sütikről bővebben ezen az oldalon olvashat olvashat. Az oldal használatával Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.