Elérhetőségünk

06 20 273 6670

Nyitvatartás

H-CS: 7:30-16:00 | P: 7:30-14:00

Márkaboltunk

1131 Budapest Reitter Ferenc u. 104.

Bejelentkezés

vagy regisztráció

Falfestés házilag, lépésről lépésre

Ha otthonunk megújítására vágyunk, sokszor elegendő egy új szín a falon, melyet magunk is kivitelezhetünk. Bár fárasztó, de némi kitartással, megfelelő előkészülettel akár 2 nap alatt megújulhat a lakás.

Első lépés, hogy válasszuk ki a megfelelő színt, esetleg színeket színminta/színkártya alapján, az esetleges próbacsík is hasznos lehet.
A vásárlás előtt számoljuk ki a mennyiséget, hány liter festékre is lesz szükségünk. A termékek csomagolásán fel van tüntetve a falfesték kiadóssága (liter/m2), ebből ki tudjuk számolni, milyen kiszerelésből, hány vödörre lesz szükség.  A mennyiség kiszámításánál a plafonról se feledkezzünk meg!

Ha megvan a választott szín, és a mennyiség a választott színerősségtől függően válasszuk ki a festéket. Pasztell színek esetén színezőpasztára is szükségünk lesz, mellyel a fehér festéket színezhetjük. A színező aránya maximum 15 % lehet. Erőteljesebb színek esetén válasszunk gyárilag kikevert színt.

Nézzük át a repedéseket, kisebb sérüléseket, melyet glett anyaggal kell majd javítanunk.

Szerezzük be a szükséges szerszámokat is: ecset, festőhenger, teleszkópos nyél, ragasztószalagtakarófólia

Ha a szükséges eszközök beszerzése megtörtént, jöhet a második lépés.

Készítsük elő a terepet
Kezdjük a fali képek eltávolításával, törékeny tárgyak elcsomagolásával. Ez után következhet a bútorok kipakolása – ha van helyünk. Hely hiányában a bútorokat húzzuk a helyiség közepére, takarjuk le takarófóliával.
Az ablakokat, ablakkereteket, ajtókereteket ragasszuk körbe ragasztószalaggal.

Következzen a fal előkészítése:
Ha régi, vastag festékréteg van a falon, a festés megkezdése előtt kaparjuk le. Ezt legkönnyebben úgy tehetjük meg, hogy jól átnedvesítjük, majd vastag spatulával lekaparhatjuk könnyedén. Ezt követheti a glettelés, csiszolás.
Amennyiben a régi festék eltávolítása szükséges, érdemesebb szakembert hívni.

A festés megkezdése előtt az esetleges apróbb repedéseket, hibákat javítsuk ki.
repedéseket mélyen ki kell tágítani, benedvesíteni, ezt követően a nyílásokat glettel ki kell tölteni. A repedést a kitöltőanyagba ágyazott hajszálvékony üvegszálszövettel fedjük le, majd azt is simítsuk be glettel. Az így kijavított részeket csiszoljuk össze a fal síkjával, majd portalanítás után következhet a helyiség falainak mélyalapozóval történő előkezelése. Ez azért fontos, mert a szer egyrészt megszilárdítja a fal laza felületi szemcséit, másrészt pedig csökkenti a falak nedvszívását.

A fal előkészítését követheti a fal festése:
A falfestést leggyorsabban festőhengerrel végezhetjük. Először a sarkokat húzzuk ki széles ecsettel, majd a festéket hengerrel vigyük fel a falra. A henger kiválasztásánál vegyük figyelembe a festék sűrűségét! A híg festékekhez hosszú szálú, hurkoltat, míg a sűrű festékekhez rövid szőrű plüss, perlon vagy bolyhos hengereket használjunk. Ha teleszkópos toló rudat használunk a hengerekhez, a létrára mászástól is megkímélhetjük magunkat. Bár a festékek gyorsan száradnak, ügyeljünk rá, hogy mindig tartsuk be a termék dobozán előírt száradási időt,
amely általában 2-6 óra.
Ahhoz, hogy a felületek teljesen foltmentesek legyenek körülbelül 24 óra szükséges.

Összefoglalva: egyik lépést se hagyjuk ki, hogy a terveinknek megfelelő, szép falfelületet kapjuk, ezzel a lakás is megújul, ahol közérzetünk is egyre jobb lehet.

Chemolak Magyarország
Chemolak Magyarország

Bármit is szeretne lefesteni, nálunk biztosan megtalálja a hozzá való festéket.
Üzletünk címe: 1131 Budapest Reitter Ferenc u. 104.
Telefonszám: 06 20 273 6670

Hasznos volt Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerőseivel a lenti gombok segítségével.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

További cikkek

Bejelentkezés

Kérjük, hogy adja meg e-mail címét és jelszavát

Kedves Vásárlóink!

Téli szünetre mentünk.
Januárban találkozunk.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

Chemolak Csapata

Az oldal sütiket használ

A sütikről bővebben ezen az oldalon olvashat olvashat. Az oldal használatával Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.